Blog ini sekadar cerita-cerita biasa dan perkongsian sebuah pengalaman kehidupan untuk rujukan bersama

Sunday, September 19, 2010

Untuk Peminat Dodol

Sempena Hari Raya yang dah berlalu, aku nak promote dodol yang aku dah langgan semenjak 4 tahun yang lalu.  Setelah 4 tahun, aku rasa aku patut share betapa sedapnya dodol yang aku dapat dari Melaka nie.

Dodol nie aku dapat secara kebetulan bila sorang kawan sekerja aku cerita yang mak dia buat dodol. Aku memang peminat dodol. Family aku pun peminat dodol. Aku pun order lah sekilo nak try. Sejak dari hari tu, setiap tahun aku takkan miss beli dodol dari dia.

Tahun nie aku order 5 kg dari dia. Sorang kawan ofis aku turut order sekilo. Yang lain konon tak minat dodol. Hari nie aku bawa poton dan letak kat ofis.. laju jek habis. Aku rasa aku nak try jual dodol nie lah.

Apa istimewanya dodol nie? Mestilah kelembutan dan kelikatannya yang masih umph walaupun dah lebih seminggu di masak. Tak macam kebanyakan dodol yang aku makan... maaf cakap, memanglah manis. tapi manis gula pasir, tak lemak, keras pulak tu... memanglah spoil taste bud aku yang hantu dodol nie...

Nak bagi rasa takleh pulak... tapi korang boleh tengok betapa lembunya dodol kesukaan aku nie...

Nie gambar awal... tu dah kena cekut dengan orang tak pose yang tak sabar nak rasa... hehe...

Nie pulak gambar selepas aku tegakkan bekas tu.. dodol tu jatuh sendirik tau.. aku tak tekan tak usik pape pun... dah lepas cuti raya pun dodol tu masih lembut lagi tau... dodol nie dah sampai JB hari Ahad.. aku dapat hari Isnin. Masih kick lagi rasanya sampai lah ke hari nie...

Aku nak jual, harga sekilo RM25. Sekilo satu bekas 4 segi dalam gambar kat atas tu. Korang rasa ok tak? Please comment... sebarang cadadngan adalah dialu-alukan..

Wednesday, September 8, 2010

Salam Aidilfitri

Khas untuk rakan blogger ku sekalian dan pengunjung-pengunjung blogku yang tak seberapa ini,

Salam Aidilfitri dan maaf zahir dan batin aku pohonkan andai ada sepanjang hayatku sebagai blogger, ada posting, e-mail atau komen-komen ku di alam maya ini yang menyinggung dan melukai kalian.

Sesungguhnya, apa-apa yang serius tu dari hati aku, yang gurauan terkasar pun dari aku juga. Baik atau buruk Allah juga yang akan menilai andai ada kesudian kalian memaafkan segala kesilapan sesama kita.

Akhir kata, semoga Aidilfitri kali ini membuka lembaran baru setelah sebulan menyucikan diri di bulan yang penuh barakah ini.

Salam Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin,

Dariku sekeluarga

MarDiah