Blog ini sekadar cerita-cerita biasa dan perkongsian sebuah pengalaman kehidupan untuk rujukan bersama

Tuesday, October 12, 2010

Taktik Baru Penyamun Malaysia

Sekadar berkongsi cerita-cerita dari kawan-kawan tentang taktik-taktik baru penyamun jalanan sekarang. Baru-baru ini seorang kawan lama ada bercerita bagaimana dia di samun semasa dalam perjalanan balik dari tempat kerja pada waktu malam. Penyamun tu selamba jek datang serbu dan nak tetak member aku tu dengan parang. Nasib tak kena kepala. Terpaksalah member tu berhentikan motor dia dan serah segala harta yang dia ada pada masa tu. Haru sungguh laa...

Masa berhari raya kat rumah pegawai atasan aku pulak isterinya cerita pasal orang baring melintang atas jalan raya untuk stop kenderaan yang lalu. Bila kenderaan dah berhenti, aku rasa korang boleh agak the rest of the story. Kena samunlah jawabnya.... Na'uzubillah...

E-mail di bawah ini pula aku dapat dari kawan sekerja aku. Sejauh mana kebenaran e-mail ini tidaklah aku rajin nak mengesahkannya. Tapi sekadar berkongsi berbagai taktik baru penjenayah dan penyamun di Malaysia nie dengan masyarakat umum sebagai ingatan. ------------------------------------------------------------------------------
Subject: Island Hospital warning ! Pls read n pass on

For your information. ( Very Urgent )

If you see a guy (especially Indian) who rides a motorbike with a bloody hand knocking on your window demanding you to stop and asking for tissue paper to clean the blood when you are driving a car, remember DO NOT stop the car at all. Even if he damages your car or holds the side mirrors tightly, DO NOT stop the car but drive directly to the nearest police station.

This kind of criminal tactics have been reported in about 40 cases in Seremba n, K. Lumpur, Shah Alam, P.Jaya and Klang Town police stations (actually around the whole country).

These guys are mainly Indian gangsters, They work in a group and dare to commit this crime even in crowded areas where nobody will dare to stop the car to help you. The main purpose of this dirty tactic is to rob you and/ or even commit rape if you are female driver driving alone.

Please forward this message to the people you care about.

Dr Jeyashree Srinivasan
Island Hospital

2 comments:

m-i-o said...

eeee. dajal sungguh masyarakat sekarang ni. keji!

aku pernah drive bawak anak pagi2 - pastu ada budak sekolah menengah ni dengan tak pakai helmet dan pakai uniform sekolah tetiba melencong tak bagi signal depan aku. aku terperanjat gila sampai emergency brake. sib baik dah ikat carseat belt anak aku elok2.

pastu boleh pulak si pembonceng siap tunjuk tanda fuck kat aku macamlah aku yg salah. kurang ajar betul!

MarDiah said...

budak-budak sekarang dah tak boleh dikawal peelnya..