Blog ini sekadar cerita-cerita biasa dan perkongsian sebuah pengalaman kehidupan untuk rujukan bersama

Sunday, April 11, 2010

Kopi Arabica dengan Susu Kambing

Orang kata ibu menyusu tak elok minum kopi atau nescafe banyak-banyak. Tapi aku tak peduli. Kenapa? I was raise with nescafe and coffee. How could I resist them... hehe.. alasan x boleh blah...

Ok aku nak citer pasal kopi nie pasal Liz pun pernah citer pasal kopi nie di sini. Actually aku suka nak citer ada dua sebab:

Yang pertama aku jatuh cinta pada hirupan pertama masa makan kat Taman Daya. Apa yang best sangat? Sebab rasanya susunya yang very creamy compare dengan instant kopi lain yang aku pernah try selain kelebihan khasiat susu kambing yang ada dalam kopi nie untuk ibu menyusu macam aku.

Yang kedua, aku baru dapat tau mana nak beli kopi nie, iaitu di Econsave Taman Daya yang baru dibuka (bila jgn tanya sbb aku pun baru tau dah bukak). Tapi bukan dalam Econsave Supermarketnya. Kat salah seuah kedai yang ada diluar Econsave tu. Nama kedai aku lupa pulak. Anyway, sesaper yang nak cuba kopi nie boleh beli sepeket dua dulu (harga RM1.50 sepeket. Harga peket besar aku lupa nak tengok sebab ingat nak beli lain kali so tak teringat nak tengok harganya.

Selamat mencuba.

3 comments:

Liz Rohaizat said...

mmg sedap berkrim kan? dah lama x minum kopi ni. hehe

MarDiah said...

yup.. ada alternatif lain selain nescafe. nak kurangkan nescafe sbb anakku terlebih aktif di malam hari.. huhuhu... kul 3 pg bgn, kul 4.30 br tido balik...

Ishakis said...
This comment has been removed by the author.