Blog ini sekadar cerita-cerita biasa dan perkongsian sebuah pengalaman kehidupan untuk rujukan bersama

Monday, April 5, 2010

Beautiful Blogger Award goes to

Rule No. 1:
Thank and link the person that gave you the award
Tang mana yang beautiful pun aku tak pasti. Tapi tetaplah aku nak ucapkan banyak-banyak terima kasih kat m-i-o atas award pertama dalam sejarah hidup aku sebagai blogger.


 Rule No. 2:
State 7 things about yourself
Tang yang nie aku tak sure nak story part mana, tapi aku try gak. So, here go the list:
1. Aku anak jati Johor yang dah terlekat xleh keluar dari negeri kelahiranku ini. Kenapa? Setelah bertahun-tahun aku try untuk keluar masih belum berjaya.

2. Aku suka kerja outdoor, tapi sekarang aku "terperangkap" dengan kerja in-door yg membosankan. ("kalaulah aku stay kat previous company kan best"). Tapi dah rezeki aku kat sini lebih baik, redha jek laa..

3. Aku sebenarnya suka menjahit dari aku kecik lagi.. sejak kat ofis x berapa ada kerja sangat aku dah mula menjahit semula (sikit-sikit jek). Tapi membaca lebih banyak memuaskan hati. Menjahit bila nak lepaskan tension sebab bila menjahit aku jadi macam absorb dekat jahitan tu aku leh lupa  problem lain.
4. Aku rindu thrill membina karier masa bujang dulu. Tapi sekarang aku fokus nak membina insan yang dah diamanahkan pada aku sekarang nie. Quite exciting, tapi takut tak tertanggung amanah yang besar itu.
5. Aku suka makan macam2. Tapi lately aku terpaksa layan selera orang lain dari layan tekak aku. Sebenarnya bosan dengan Malay food dan nak try mende lain, tapi ada orang x berapa pandai makan, so...layan....
6. Aku masih ada cita-cita yang tertangguh. Masih jauh lagi perjalanan itu rasanya. Harap sebelum umur pencen aku dah mencapainya.
7. Aku tak kisah anak aku nak jadi apa bila dia dah besar. Bagi aku yang paling penting dia membesar menjadi seorang insan yang soleh dan mendoakan aku dan bukan sekadar seorang manusia. Tak perlu jadi "orang besar-besar" tapi biarlah berjiwa besar.
Rule No. 3:
Pick another 15 blogger to receive this award:

1 comment:

Lynn Nasir said...

salam,

terima kasih mar..dapat lg lynn award ni (^o^)//