Blog ini sekadar cerita-cerita biasa dan perkongsian sebuah pengalaman kehidupan untuk rujukan bersama

Thursday, July 22, 2010

My Wedding Day: What would I change...

Nie penangan Liz lah nie... hehe... oklah Liz, since ko request.. aku citer lah jugak.... everything was perfect that day... cuma few things yang aku tak berapa puas hati..:

No. 1 - Nie ko tanya so aku citer lah... aku plan nak suruh laki aku pakai sampin warna biru. Tapi dia x dpt cari warna biru. Aku agak dia pakailah sampin hitam yang mak aku hadiahkan masa kite orang bertunang dulu. Tapi dia bantai pakai sampin warna krim dgn gold ok.. mmg match dgn baju dia, tapi tak match dgn baju aku.. Baju aku warna biru... haru sungguh... nasib bj nikah...

No. 2 - Kek pengantin. Nie aku regret ada 2 sebab. First, kek tu aku order 2 layer jek. Total 3kg jek rasanya.. kek tu sedap so.. tak cukup... aku dpt rasa sikit jek... second.. aku order kek tu last minute. So presentation kek tu mmg asal ada jek.. sungguh laa kelam kabut..

What I would never change... the dais, the decoration, baju sanding, photos... thanks Pet aka Azhar... I luv them...

Kak Hurai aka Zuraidah.. thanks for the tasty foods, semua yang datang enjoy themselves and habis licin. Kak Ngah, abg Mie, Mak Pah and d gang yg masak lauk pengantin.. sedap... tq tlg bawak lauk dr melaka.. hehe... tp dpt mkn ciput sgt ... pelahap sungguh lah aku nie..

Mak, thanks for preparing the goodies untuk guest.. Bunga telur  lawa, goodies bag pun lawa, muffin sedap, telur pindang pun org kata sedap.. nie aku ralat sbb x dpt rasa... huwaa...

Baju nikah aku, aku suka.. sekarang still pakai lagi kalau ada apa2x special occasion or wedding. aku buat baju tu simple so blh mix and match dgn kain or seluar lain. Cuma tang kain aku buat harta karun jek sebab beadingnya lawa sangat... mmg lawa.. aku suka. sekadar simpan buat kenangan jek laa...

Kasut aku masa nikah paling aku valued sbb aku sendirik pilih and letak beading accessories... simple jek.. ada masa nanti aku tepek gambarnya... hoho... x lerr lawa n pricey sangat... kasut murah... tp nice kat mata aku.

And the most important things semua sedara-sedara yang rapat dengan aku dapat datang wedding aku and aku dapat jumpa derang... that is the utmost sebab aku tau lepas2x nie aku dah attach and agak susah untuk jumpa derang and huhahuha macam masa bujang dulu....

p/s: Actually ada big story behind the scene yang buat aku mcm x sempat buat apa2 untuk wedding tu ... tp biarlah ia menjadi sejarah hitam yang aku mahu padam dari hati dan ingatan aku demi kebahagiaan seluruh keluarga di hari esok.

2 comments:

Liz Rohaizat said...

hehe,excited aku baca. hehe.. xpe, semuanya jadi kenangan kan?

MarDiah said...

hehe... citer ko pun x kurang jugak..