Blog ini sekadar cerita-cerita biasa dan perkongsian sebuah pengalaman kehidupan untuk rujukan bersama

Thursday, January 21, 2010

Yang mana satu.....

Sungguh aku dalam dilema... aku nak menjimatkan pengeluaran untuk membeli dispo diaper (DD) dgn menggantikan dgn cloth diaper(CD). Buat masa ni aku dah ada 5 set CD dan 23 helai kain lampin dgn 2 helai cover pants.

Kalau ikutkan memang cukup untuk sehari. tp kalau basuh hari2, sempat ke na kering. tang insert tu yg kurang yakin. sbb insert lmbt kering kalau tak line dry kat matahari. cd cover pun lbh kurang walaupun cpt sikit kering. kalau machine wash mmg leh kering. tp saya getahnya cpt rosak pulak.. ke nak lanyak jek guna machine???? Atau perlukah ku melabur lagi dlm pembelian CD nie..

hasrat memang nak melabur lagi.. tapi ku dilema nak memilih brand yg mana pulak.. nak pilih yg lbh murah, ku tak pernah tgk brgnya depan mata, yg dah tgk tak memuaskan hati plak kualitinya. brand yg ada nie mmg puas hati setakat nie. sajer gatal nak try lain... kalau xde gak option lain yg lbh baik, stick to the same brand maybe.

Ohh... saper leh tolong bg review dan testimoni brand CD... x kira lah local or imported.. kalau boleh dgn harga... tqvm.... huhuhu....

1 comment:

Lynn Nasir said...

mardiah, anak2 saya ada sorang 30 keping lampin kain. yg beli ada yg buat sendiri ada. tak termasuk lampin putih ngan cover tu ye. em..beli la brand dr china yg babyland atau coolababy tu, try beli in bulk utk dptkn harga yg lebih menawan. em..kwn2 blogger yg jual cd ni ialah:

zareen: http://kedaiacik.blogspot.com/

marsha:
http://babymamapapae-store.blogspot.com/

kak sari:
http://saricorner.blogspot.com/

nuzula:
http://happy-clothdiapering.blogspot.com/

kata lynn yg recommend, dan bincanglah utk minta harga terbaik. insyaallah, diorg akan m'bantu. semua tu kwn baik lynn kat alam blogger ni :)