Blog ini sekadar cerita-cerita biasa dan perkongsian sebuah pengalaman kehidupan untuk rujukan bersama

Sunday, February 28, 2010

Cloth Diaper baru.. sistem lama...

Hari nie nak citer pasal cloth diaper (CD) cover yang telah lama ku idam2kan. Mula-mula nak order econobum. tp stok xde. Yang ada cuma Flip System. Jadiklah daripada xde. Better actually sbb cover Flip nie ada flap kat hujung dgn pangkal utk elak leaking kat pinggan. so lepas nie boleh ku gayakan dengan kain lampin ku yang banyak x habis pakai. Sebelum nie ku ganukan diaper pant Anakku n Pureen. Tapi disebabkan xde getah di paha, selalu bocor dan kena seluar. So laundry bertambah. Ada juga guna pocket cd as cover. Sangat ok sbb tak bocor. Tu yang buat aku amik keputusan beli cover. Taknak kain lampin yang banyak tu terbazir camtu jek. Lagipun dapat save laagi banyak.

Aku jumpa Econobum dan Flip nie masa survey price CD sebab nak tambah stok CD dan nak cari CD yg lebih murah dari yang pernah ku beli. Bila dah terjumpa Flip dgn Econobum nie macam berminat pulak. Mungkin sbb harga satu cover Econobum nie lebih murah. Flip mahal sikit tapi datang dengan kelebihan lain berbanding Econobum, selain lebih pilihan warna. Econobum cuma datang dengan warna putih sahaja. Flip datang dengan tiga warna. Aku amik hijau dengan biru.

At the moment tgh dok habiskan stok dispo diaper yg dah tak muat dengan Aiman (xkan nak buang dispo pulak kan.. duit gak tu).

No comments: