Blog ini sekadar cerita-cerita biasa dan perkongsian sebuah pengalaman kehidupan untuk rujukan bersama

Thursday, June 24, 2010

Zaman kanak-kanak...

Apa yang paling lekat di hatiku sebagai kanak-kanak?

1. Pengalaman bersama arwah atuk, mak dan adikku Nazir.
2. Pengalaman berhari raya di kampung bila aku dan adik pusing satu kampung berdua selepas sembahyang hari raya untuk berhari raya ke rumah sanak-saudara.- petang pusing seround lagik dgn mak abah... kdg rumah yang sama sampai dua kali datang....: muka tembok...
3. Pengalaman berjalan ke rumah sanak saudara dengan atuk. Kenapa? Sebab dengan atuk merasa naik keretapi, naik bas, naik bas sangkut, naik teksi... best... dengan mak abah naik kereta jek...
4. Pengalaman main beramai-ramai dengan sepupu-sepupu di kampung bermain segala jenis permainan yang budak bandar tak pernah main... lagi best kat kampung dari kat bandar tau....
5. Last but not least... hadiah dari Abah.... priceless...

p/s: Che'dah, Lop, Azam, Aja, Adik, Abg Mie, Zaki, dll... ramai noo... our memories bind us together like brothers and sisters....

2 comments:

Ealyie said...

uik..
pose pun belom dah ingat raya keeee???

Liz Rohaizat said...

zaman kanak2 mmg best kan? psl tu jgn restrict sgt anak kita bila dia nak explore sesuatu. nanti dia akan rugi. dah besar, dia asyik ingat kita x bg dia mencuba.

zaman skrg, mmg bahaya. tp kita kena la keep on eye kat anak.