Blog ini sekadar cerita-cerita biasa dan perkongsian sebuah pengalaman kehidupan untuk rujukan bersama

Monday, March 22, 2010

Anakku suka menggigit...

Aiman dah genap 8 bln. Macam-mcam perangai barunya yang mengisi hari-hariku. Tapi satu perangainya yang buat semua orang tak tahan ialah perangainya yang sangat suka mengigit dengan gigi barunya yang dah 6 batang tu (2 gigi kapak yg besar dan 4 gigi depan sebelah bawah. Kalau mengigit barang-barang tu tak perlu ceritalah. Yang buat tak tahan tu suka mengigit anggota badan orang lain. Tangan, lengan, paha, bahu. Terutamanya bila dia tak dipedulikan, dia akan perlahan-lahan merangkak kepada individu yang dia mahukan perhatian itu lalu mengigit mana anggota badan yang dia boleh capai.. Kadang-kadang for no reason pun dia boleh mengigit. Dia gigit macam nak makan jek gayanya (read: gigit dan sentap). Manalah tak sakit. Tapi kalau dengar orang mengerang sakit, pandai lak lepaskan...

p/s: apa aku nak buat dengan peel dia yang satu nie...???

2 comments:

Ealyie said...

hah?? 6 batang dah gigi si aiaman beb... Faris sebatang pun nan ado kalo ko nak tahu, tapi totaplah mengeget nyahhh.. ahahah

MarDiah said...

haah.. gigi kapaknya lum tumbuh habis lagi tu.. nampak gaya mcm beso jek gigi kapaknya tu... ngeri tul kalau tang latching tak betul, dia menggigit..